در مقاله حاضر به بررسی انواع مقواهای به کار برده شده در تولید جعبه های مقوایی پیتزا خواهیم پرداخت.
جعبه های پیتزای امروزی را از جنس مقوا تولید می نمایند.
البته نکته قابل توجه این است که انتخاب نوع مقوای بکار برده شده در آنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
چون اگر کیفیت این نوع جعبه ها که برای بسته بندی پیتزا (که جزو مواد غذایی حساس است) استفاده می شوند خوب نباشد مشکلات فراوانی را به بار خواهد آورد.
1- پس دادن روغن پیتزا از مقوای جعبه،
2- سرد شدن پیتزای درون جعبه،
3- از دست دادن رطوبت پیتزای درون جعبه،
4- از دست دادن عطر و طعم پیتزای درون جعبه.
که هر یک از مشکلات ذکر شده به تنهایی می توانند موجب نارضایتی مشتریان شده،
و واحد تولیدکننده پیتزای مورد نظر حتی با پخت بهترین پیتزا نیز به دلایل ذکر شده می تواند با بحران از دست دادن مشتریانش روبرو شود.
این نوع مقوا یکی از انواع مقواهای به کار برده شده در تولید جعبه های مقوایی پیتزا است.
این نوع مقوا از دسته ورق های کارتن است.
این نوع مقوا معمولا در سه لایه ساخته می شود.
1- مقوای ای فلوت دارای ساختار کرکرهای (یا موج دار) است.
دقیقا همین ویژگی این نوع مقوا است که موجب می شود آن نسبت به مقواهای دیگر از مقاومت بیشتری برخوردار باشد.
مقاومت بافت این نوع مقوا باعث می شود تا انواع جعبه های مقوایی پیتزا از آن تولید شوند.
این نوع مقوا دارای استحکام مناسبی باشند و به راحتی خم و له نشوند،
و در برابر وزن زیاد از هر دو طرف خود مقاومت خوبی نشان دهند و از اسیب رسیدن به پیتزاهای درون آنها جلوگیری نمایند.
2- مقوای ای فلوت دارای ساختار دو جداره است که باعث می شود جعبه های پیتزایی که از آن تولید می شوند،
در کنترل دما بسیار عالی عمل نمایند و مانع از به سرعت سرد شدن پیتزاهای درونشان شوند.
3- مورد مهم دیگر درباره این نوع مقوا این است که در تولید آن به هیچ وجه از مواد بازیافتی استفاده نمی شود،
به همین دلیل استانداردهای بهداشتی را به خوبی و با بهترین درجه دارا می باشد.
به همین دلیل استفاده از این نوع مقوا برای تولید انواع جعبه های مقوایی پیتزا که در دسته مواد غذایی قرار می گیرند هیچ مانع بهداشتی ای ندارد.
4- برای چاپ بر روی این محصول باید از چاپ فلکسو که یکی از بهترین روش های چاپ بر روی مقوا است بهره برد.
5- واحد های تولیدکننده جعبه امکان تولید جعبه در هر اندازه و سایزی از این نوع مقوا را دارا می باشند، زیرا توانایی تولید و برش این نوع مقوا را در هر اندازه ای دارند.
1- این نوع مقوا از کیفیت بالایی برخوردار است،
به همین دلیل جعبه های تولید شده از آن که یکی از انواع جعبه های مقوایی پیتزا هستند،
دارای قیمت بالایی نسبت به محصولات مشابه خود در بازارهای بین المللی هستند.
2- همان طور که قبلا گفته شد برای چاپ بر روی این نوع جعبه ها باید از روش چاپ فلکسو بهره برد،
اما مشکلی که وجود دارد این است که در این روش محدودیت گسترده ای در به کارگیری رنگ ها وجود دارد.
در واقع در این روش امکان استفاده از طیف رنگی محدودی در اختیار تولیدکنندگان وجود دارد،
و این مشکل باعث می شود تا سفارش دهندگان با محدودیت گسترده ای در انتخاب رنگ ها برای طراحی جعبه های مقوایی پیتزای خود روبرو شوند.
مقوای پشت طوسی یکی دیگر از انواع مقواهای به کار برده شده در تولید جعبه های مقوایی پیتزا است.
1- این نوع مقوا دارای سطح بسیار صافی است،
به همین دلیل جعبه های مقوایی پیتزای تولید شده از آن که یکی از انواع جعبه های مقوایی پیتزا هستند دارای لایه های مسطح و زیبایی هستند،
2- این نوع محصول دارای نوع خاصی از بافت است،
که هم به خوبی جوهر چاپ را به خود جذب می نماید و هم به خوبی جوهر چاپ را بر روی سطح خود به نمایش می گذارد و مانع از پخش شدن آن می شود،
در نتیجه جعبه های تولید شده از آن به خوبی چاپ لوگوها و کلمات را بر روی خود به تصویر می کشند.
به طور کلی کارشناسان معتقد هستند که نتیجه چاپ بر روی این نوع مقوا در جعبه های مقوایی، عالی است.