آدرس:

جلفا، سایت صنایع سنگین، مجتمع صنعتی تاو کاغذ

تلفن:

041-51073000 - 04151073333

تاثیر کرونا بر واردات و قیمت انواع کاغذ

  • تاثیر کرونا بر واردات و قیمت انواع کاغذ بسیار زیاد بوده استف به طوری که بازار کاغذ از ابتدای امسال با نوسانات مختلفی همراه بود و قیمت انواع کاغذ در فراز و فرودهای مواج قیمت ارز به شدت در حال تغییر بود، همین موضوع سبب تورم در بازار قیمت‌گذاری شد که این مساله با عدم استقبال اهالی چاپ و نشر و رکود بازار همراه شد.
    از سوی دیگر

نیز ناشران را از ادامه حرکت در مسیر نشر کتاب‌های جدید منصرف کرد.

بسیاری از ناشران ترجیح دادند با سنجش بازار نسبت به آثار چاپ شده پیشین، فقط کتاب‌هایی که استقبال خوبی از آن‌ها شده بود را تجدید چاپ کنند.
نگاهی به آمار و ارقام ارائه شده از سوی سخنگوی گمرک نشان‌دهنده

  • کاهش ۲۷ درصدی کاغذ چاپ و تحریر،
  •  و کاهش ۳ درصدی خمیر کاغذ،

 در بازه زمانی مشابه نسبت به سال گذشته است.

 این ارقام گواه این واقعیت را نشان می دهند که فعالیت در حوزه نشر نسبت به سال گذشته سیر نزولی داشته است.

 البته صنعت نشر تنها صنعتی نیست که در بحبوحه بیماری کرونا و بروز یک‌سری مشکلات اقتصادی حجم فعالیت‌های خود را کاهش داده است و سایر صنایع تولیدی نیز در فهرست این موضوع قرار دارند.
 اما کرونا به بنیه ضعیف صنعت نشر و فرهنگ شوک بزرگی وارد کرده است و بسیاری از ناشران در ماه‌های اخیر تولید و انتشار کتاب‌های جدید را به زمان دیگری موکول کرده‌اند.

عدم برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال جاری به‌ دلیل فراگیر بودن کرونا ناشران را برای حضور پررنگ در بازار نشر دچار تردید کرده است.

  • سید روح‌الله لطیفی سخنگوی گمرک در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان داشت:

“با اشاره به آمار و ارقام واردات کاغذ چاپ و تحریر در سال ۱۳۹۹ توضیح داد از ابتدای سال تا ۳۰ مهر ماه ۱۱۸ هزار و ۱۴۳ تن کاغذ چاپ و تحریر ترخیص شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد کاهش واردات داشته‌ایم.”

‌وی ادامه داد:

“ارزش این کاغذها حدود ۱۱۲ میلیون و ۷۹۲ هزار و ۲۵۷ دلار بوده است.”

لطیفی درباره میزان واردات خمیر کاغذتوضیح داد:

“یکی از ملزومات اصلی تولید کاغذ و مقوا در داخل کشور برای کارخانجات کاغذسازی است و طی هفت ماه اول امسال ۱۴۶ هزار و ۲۴۴ تن خمیر کاغذ به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه ۳ درصد کاهش داشته است.”
لطیفی افزود:

“ارزش این خمیر کاغذها نیز حدود ۱۰۹ میلیون و ۸۱۵ هزار و ۳۳۵ دلار بوده است.”

  • همچنین رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ درباره کمبود کاغذ در بازار بیان داشت:

“در ماه‌های آینده و بعد از خروج از محدودیت‌های کرونایی کمبود کاغذ حس خواهد شد. چرا که با برداشته شدن محدودیت ها تقاضا افزایش پیدا خواهد کرد. اما موجودی کنونی کاغذ به اندازه کافی نیست که باعث می‌شود بازار کاغذ با مشکلات و التهاب جدید مواجه شود.”

وی افزود:

“اگر افزایش نرخ ارز مبنای حقوق و عوارض گمرکی اضافه شود چرخه عرضه و فروش در یک مرحله برای کسانی که بار آنها در راه است و افرادی که با همان نرخ ارز قبلی محموله خود را ترخیص کردند با مشکل مواجه می‌شوند.”

عابدینی توضیح داد:

” باید بخشنامه‌های گمرکی و نرخ مصوب به اتاق‌های بازرگانی و تشکل های مربوطه اعلام شوند تا در اختیار واردکنندگان، تجار و فعالان اقتصادی قرار گیرند، تا شایعات از بین بروند و شفاف سازی شود تا سودجوها از آنها استفاده نکنند.”

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


آخرین مقالات

گالری بازدید نماینده مجلس

گالری بازدید نماینده مجلس


دسته بندی مقالات