عوامل آسیب و تخریب کاغذ چیست؟ کاغذ چگونه آسیب می بیند؟ چگونه از آسیب کاغذ جلوگیری کنیم؟ کاغذ از الیاف سلولزی تشکیل شده است. و نباید به آن رطوبت و غیره برسد. زیرا باعث تخریب و اسیب به کاغذ می شود. در ادامه می خواهیم در رابطه با این موضوع, یعنی عوامل تخریب کاغذ اطلاعاتی را با شما به اشتراک بگذاریم. پس با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.
کاغذ چیست؟ مطمئنا وقتی شما نام کاغذ را می شنوید. به یاد کاغذ های سفید برای نوشتن می افتید. در حالی که تنوع و کاربرد آن ها در دنیا بسیار زیاد است. و ما صد ها نوع کاغذ در دنیا داریم. که هر کدام برای یک کار استفاده می شود. برای مثال برای نام بردن چند نوع از انواع کاغذ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
این موارد تازه بخشی از انواع کاغذ هستند. و ما در دنیا صد ها نوع کاغذ داریم که همان طور که گفتیم, هر کدام کاربرد متنوع و متعددی دارند.
بیشتر بخوانید: مرکز فروش کاغذ
آشنایی با تاریخچه کاغذ باعث می شود, شما درک بهتری از عوامل تخریب کاغذ داشته باشید.
کاغذ یکی از مهم ترین و بزرگ نریم اختراعات بشر به حساب می آید. اختراع کاغذ, انسان را در مرحله ای جدید از تمدن و علم گذاشته است. قبل از اینکه کاغذ اختراع شود, انسان بر روی سنگ ها, دیواره غار ها, پوست حیوانات و غیره می نوشتند. یا نقاشی می کردند. بعد از آن در قرن هفتم هجری اولین کاغذ در چین اختراع شد. بعد از آن در قرن سیزدهم ایران هم توانست اولین کاغذ خود را تولید کند و صنعت کاغذ سازی به ایران گسترش یافت.
حال در این قسمت از مقاله می رسیم به یکی از پر تکرار ترین سوالات شما, عوامل تخریب کاغذ چیست؟
اولین عاملی که باعث تخریب و آسیب به کاغذ می شود, رطوبت و دما است. همان طور که در قسمت بالا مقاله گفتیم, کاغذ از الیاف سلولزی تشکیل شده است. و الیاف سلولزی هم به رطوبت و دما واکنش نشان می دهند. و باعث از بین رفتن کاغذ می شود. به همین دلیل برای محافظت از کاغذ باید آن را از رطوبت و دما حفظ کرد.
دومین عامل آسیب کاغذ, عوامل فیزیکی مثل خشکی کاغذ و نگه نداشتن آن در محیط مناسب است. زمانی که آن را در محیط غیر مناسب نگه داری می کنید, باعث آسیب می شود. این آسیب, عوامل فیزیکی نام دارد.
صدمات فیزیکی سومین عامل آسیب کاغذ است. اما مطمئنا از خودتان می پرسید که صدمات شیمیایی چیست؟ به آسیب رسوندن به کاغذ با مواد شیمیایی, صدمات شیمیایی می گویند. منظور ما از مواد شیمیایی انواع گاز ها و اسید ها است. این مواد شیمیایی می تواند کاغذ را نابود کند و به آن آسیب بزند.
بعد از صدمات شیمیایی به کاغذ, می خواهیم نکاتی را در رابطه با صدمات فتو شیمیایی به شما بگوییم. اشعه های ماورای بنفش به کاغذ آسیب می زند و باعث تخریب کاغذ می شود. به این آسیب در کاغذ, صدمات فتو شیمیایی می گویند.
صدمات بیولوژیک چیست؟ برای اینکه کاغذ آسیب نبیند, باید آن را در دمای رطوبت و هوای مناسب قرار دهید. اگر کاغذ در دمای غیر استاندارد قرار بگیرد, باعث قارچ و عفونت می شود. به همین دلیل باید کاغذ را به دور از هر گونه رطوبت قرار دهید تا از صدمات بیولوژیک جلوگیری کنید.
یکی دیگر از آسیب های کاغذ, تابش نور است. البته این را هم باید بگوییم که منظور ما از تایش نور, نور خورشید و اشعه فرا بنفش و مضر است. اشعه های مضر و اشعه حورشید به کاغذ آسیب جدی وارد می کند و باعث تخریب کاغذ می شود.
اطلاع داشتن از این موضوع باعث می شود که کاغذ هایی که خریداری می کنید, سالم تر بماند و به آن آسیبی وارد نشود. موارد حفظ و نگه داری از کاغذ به شرح زیر می باشد:
در مقاله بالا شما را با عوامل تخریب کاغذ آشنا کردیم. همچنین شما را با نکات دیگری مثل تاریخچه کاغذ و نکات حفظ و نگه داری کاغذ آشنا کردیم. امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید و این مقاله برای شما مفید بوده باشد.