در این مقاله می خواهیم به بررسی این پرسش مهم که ” کاغذ روغنی چیست؟ ” بپردازیم. این پژوهش در ادامه مقاله های پیشین است که به معرفی تعدادی از مشهورترین و پرکاربردترین انواع کاغذهای موجود در بازارهای داخلی و بین المللی که بسیار مختلف و متنوع هستند، است.
مشهورترین و پرکاربردترین انواع کاغذهای موجود در بازارهای داخلی و بین المللی کدام هستند؟
کاغذ روغنی نوعی کاغذ شفاف و هیدراته است تا در برابر روغن و چربی مقاومت کند.
تولید کاغذ روغنی شامل کوبیدن طولانی مدت خمیرتولید این کاغذ میشود.
این کار باعث می شود که الیاف سلولزی موجود در مواد اولیه خمیر تولید این نوع کاغذ تجزیه شوند،
در نتیجه این کار ظرفیت جذب آب کاغذ تولید شده با استفاده از این روش افزایش می یابد،
و در نهایت، این پروسه منجر به ژلاتینه شدن و چسبندگی سطح آنها میشود.
در فرآیند تولید کاغذ روغنی هیدراتاسیون رخ می دهد.
این پدیده هیدراتاسیون منجر به تشکیل تار کاغذی با شکاف های بینابینی در بافت کاغذ روغنی می شود.
سنبل آبی یا (Eichhornia crassipes) از الیاف بسیار بلند و مقدار قابل توجهی همی سلولز تشکیل شده است که امکان استفاده از آن را برای تهیه کاغذ روغنی فراهم می کند.
این نوع گیاه دارای خواص روغنی رضایت بخشی است که آن را برای تولید این نوع کاغذ به گزینه ای عالی تبدیل می نماید.
کاغذ روغنی همان طور که از نامش پیدا است نسبت به چربی ها و روغن ها نفوذ ناپذیر است.
به همین دلیل از این نوع کاغذ برای بسته بندی مواد غذایی روغنی و چرب استفاده می شود.
کاملا بستگی به کیفیت کاغذ روغنی به کار برده شده دارد.
ضمنا کاغذهای روغنی ای که برای بسته بندی مواد غذایی تولید می شوند باید یک سری استانداردهای خاص بهداشتی را نیز کسب نمایند.
این وضعیت باعث می شود که نکات بهداشتی خاصی در فرآیند تولید آنها و در انتخاب و به کارگیری مواد اولیه تولید آنها اعمال شوند.
کاغذ گلاسین نسخه بهبود و ارتقاء یافته کاغذ روغنی است.
در فرآیند تولید کاغذ گلاسین هیدراتاسیون شدید رخ می دهد.
در اثر رخ دادن این واکنش ورق کاغذی متراکم با چگالی بالا، بافتی شفاف، دارای سطحی صاف و شیشه ای تولید می شود.
کاغذ روغنی گیاهی نیز یک نوع خاص از انواع مختلف کاغذ است.
کاغذ روغنی گیاهی نیز یک نوع از انواع کاغذهای روغنی است.
فرآیند تولید کاغذ روغنی گیاهی در قرن نوزدهم برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت.
بعضی از کارشناسان کاغذ روغنی گیاهی را نسخه بهبود و ارتقاء یافته کاغذ روغنی می دانند.
در فرآیند تولید کاغذ روغنی گیاهی به دلیل واکنش های مهم و مختلفی که رخ می دهند،
ورق های کاغذی تولید شده بافتی متراکم با چگالی بالا خواهند داشت.
کاغذ مومی یا موم شده همانطور که از نام آن پیدا است،
هر نوع کاغذ مناسبی به عنوان ماده پایه است که روی آن موم برای بهبود خاصیت بازدارندگی آن در برابر مایعات و گازها پوشش داده شده است.
میزان بازدارندگی کاغذهای مومی در برابر مایعات و گازها با مقدار موم به کار برده شده برای پوشش روی آنها نسبت مستقیم دارد.
در واقع باید بیان نماییم که الیاف موجود در بافت کاغذها به عنوان مسیری برای انتقال رطوبت به درون ساختار کاغذ روغنی عمل می کنند که با استفاده از موم از آن جلوگیری می شود.
لایه موم نه تنها به عنوان یک چسب عمل می کند بلکه قابلیت آب بندی حرارتی را نیز فراهم می کند.
واکس مرطوب، واکس خشک و لمینیت موم گریدهای مختلف کاغذ مومی بر اساس ضخامت پوشش موم و واکس روی سطح این نوع کاغذ هستند.
هنگامی که موم بر روی سطح کاغذ پایه در طول فرآیند کوبیدن کاغذ افزوده می شود، پوشش حداقلی نازک است که منجر به محافظت کمتر از بافت کاغذ می شود.
کاغذ موم شده مرطوب با سرد کردن سریع لایه موم اعمال شده بر روی سطح کاغذ به دست می آید که منجر به تشکیل یک لایه پیوسته از موم در دو طرف کاغذ تولید شده می شود.
این نوع کاغذ مومی دارای درجه براقی و شفافیت بالایی است.
برعکس، کاغذهای دارای لایه موم ناپیوسته با استفاده از غلتک های گرم شده به دست می آیند و نوع کاغذ واکس یا موم خشک نامیده می شوند.
نکته ای که در تولید این نوع کاغذ وجود دارد این است که بافت موم معمولاً در دمای پایین و همچنین به دلیل تا شدن کاغذ خراب می شود و در نتیجه خاصیت سدی و بازدارندگی کاغذ را از بین می برد.
این مشکل با استفاده از رزین ها یا پلیمرهای پلاستیکی برطرف می شود.