آدرس:

جلفا، سایت صنایع سنگین، مجتمع صنعتی تاو کاغذ

تلفن:

041-51073000 - 04151073333

روزنامه ها بی کاغذ شدند

به گزارش خبرنگاران، چند وقتی است که مدیران مسئول روزنامه‌ها و مطبوعات چاپی نسبت به کمبود و گرانی کاغذ گلایه داشته اند. این گلایه ها در این زمان به گونه‌ای ادامه داشته اند که برخی از آنها اعلام کردند که با وضعیت موجود توان ادامه کار و چاپ نخواهند داشت.

اعلام همه این گلایه ها و شکایت ها در حالی بود که در هفته‌های اخیر محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت مطبوعاتی وی فرشاد مهدی‌پور طی چند جلسه و در چند تریبون از حل مشکل کاغذ با رفع موانع واردات و تاکید بر تولید داخلی آن سخن گفته بودند و وعده‌هایی مبنی‌بر مرتفع شدن این مورد نیز داده بودند.

ضمنا ابوالفضل روغنی رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا درباره این افزایش قیمت های پی در پی اظهار کرده بود:

“کاغذ روزنامه داخل کشور تولید نمی‌شود، از سویی دیگر نیز حجم مصرف کاغذ روزنامه نسبت به ۳ تا ۴ سال پیش به شدت کاهش یافته است. از آن طرف نرخ ارز صعودی شده است، از این رو دیگر واردات کاغذ روزنامه چندان مقرون به صرفه نیست.”

روغنی در ادامه صحبت های خود افزود:

 “یک شرکت داخلی قبلاً کاغذ روزنامه تولید می‌کرد اما به دلیل عدم استقبال فعالان مطبوعات، دیگر تولید نمی کند. البته باید در نظر داشت که با شرایط امروز امکان حمایت از تولید داخل وجود دارد و می‌توان با تولید داخل، تا حدودی مشکلات روزنامه‌ها را حل کرد.”

وی بیان داشت:

“و با توجه به نوسانات نرخ ارز در این روزها و پروسه طولانی واردات کاغذ، واردات این محصول به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست.”

همچنین یکی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی درباره این موضوع گفت:

“کمبود و گرانی کاغذ بحرانی جهانی محسوب می‌شود که همه ناشران و مطبوعات کاغذی را با چالش روبرو کرده است، اما همین کمبود در کشور ما منجر به کشتار صنعت نشر شده است.”

به نقل از خبرنگاران، مجتبی یوسفی در مورد گرانی کاغذ اظهار داشت:

“معضل گرانی کاغذ در کنار گرانی‌ دیگر کالاهای اساسی کمتر دیده شده است.”

وی افزود:

“با وجود تنگناهای اقتصادی و همچنین شیوع کرونا در سال 99، گرانی بحرانی جهانی است که همه ناشران و مطبوعات کاغذی دنیا را با مشکلات عدیده‌ای همراه کرد، معضلی که بعد از گذشت چند سال هنوز راه حل خاصی برای خلاصی از آن پیدا نشده است.  طبق آمار بانک مرکزی حدود ۱۰ میلیارد دلار از یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالاهای اساسی از جمله نهاده‌های دامی، دارو و حتی کاغذ اختصاص داده شد، ولی به دلیل سوء مدیریت‌ها همچنان دچار کمبود آنها هستیم.”

این نماینده اضافه کرد:

“در کنار گرانی و کمبود کالاهای اساسی شاهد بی‌ برنامگی در این بازار هم هستیم، که منجر به آسیب دیدن بسیاری از مشاغل نظیر مطبوعات چاپی تا انتشاراتی شده است، زیرا همین گرانی کاغذ منجر به تعطیلی بسیاری از مطبوعات شده است.”

وی بیان داشت:

“در حال حاضر بسیاری از روزنامه‌ها به کاهش صفحات روزنامه خود مبادرت کرده‌ اند و برخی به کاغذهایی با کیفیت پایین روی آورده‌اند. این در شرایطی است که پیش از این نیز بارها به موضوع خطر تعطیلی برخی از نشریات اشاره شده است که در صورت تحقق چنین موضوعی شاهد از دست رفتن فرصت‌های شغلی بسیار و رشد بیکاری در کشور خواهیم بود.”

سخنگوی فراکسیون شوراها و مدیریت شهری و روستایی هم اظهار کرد:

“هم در مدیریت ارز دولتی هم در توزیع کالاهای اساسی دقت لازم صورت نگرفته است.

متاسفانه ارز اختصاص داده شده به کاغذ در دست متقاضیان نرسید. همینطور شاهد حضور پر رنگ دلالان در این بازار هستیم در حالیکه سودجویی دلالان در بازار تمامی ندارد و باید به تلخی به این واقعیت اذعان کرد که گویی بخشی از اقتصاد کشور در دست دلالان است. می توان گفت تقریبا اکثر دلالان در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی ورود کرده‌اند و بی شک بازار کاغذ نیز از سایر بازارها مستثنی نیست.”

 

 

از شما دعوت می کنیم، برای کسب اطلاعات بیشتر و مطالعه سایر اخبار مرتبط به بخش مقاله ها و اخبار موجود در سایت شرکت صدرامین مراجعه نمایید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


آخرین مقالات

گالری بازدید نماینده مجلس

گالری بازدید نماینده مجلس


دسته بندی مقالات